Aug 08 2011

Ce prioritati avem in viata?

Published by at 16:26 under Religie

Inainte de a-L cunoaste pe Dumnezeu, prioritatea mea era aceea de a ma distra cat mai mult, de a acumula tot mai multe bunuri materiale. Mi-am dus in tinerete viata, in nepasare si rautati. Iar atunci cand obtii ceva, doresti si mai mult. Lacomia nu tine cont de statutul social.

Cand a fost intrebat : ,,Ce va mai doriti cel mai mult de la viata:,, multimiliardarul John D.Rockefeller a raspuns: ,,Doar putin mai mult.

Multi oameni au impresia ca daca ar acumula mai multe avutii, ar fi fericiti. Cuvantul lui Dumnezeu ne spune ca fericirea unui om nu sta in multimea bogatiilor lui. Vedem la tanarul bogat in Evanghelia de la Marcu 10:17-23 ,,Tocmai cand era gata sa porneasca la drum a alergat la El un om care a ingenunchiat inaintea Lui si L-a intrebat: -Bunule Invatator, ce sa fac ca sa mostenesc viata vesnica?” -Pentru ce ma numesti bun?” i-a zis Iisus. Nimeni nu este bun decat singur: Dumnezeu. Cunosti poruncile: ,,Sa nu preacurvesti; sa nu ucizi; sa nu furi; sa nu faci o marturisire mincinoasa; sa nu inseli; sa cinstesti pe tatal tau si pe mama ta. ,,El I-a raspuns: ,,Invatatorule, toate aceste lucruri le-am pazit cu grija din tineretea mea. Iisus I-a zis: -Iti lipseste un lucru: du-te de vinde tot ce ai, da la saraci, si vei avea o comoara in cer. Mahnit de aceste cuvinte omul a plecat intristat de tot, caci avea multe avutii.

Pe tanarul bogat nu bogatia l-a despartit de Dumnezeu, ci atitudinea inimii. Prioritatea numarul unu in inima lui nu era Dumnezeu, ci avutiile.

Desi observam ca el era un exemplu prin comportamentul sau, pazea poruncile inca din tineretea lui, nu implinea prima si cea mai mare porunca: ,,Sa-L iubesti pe Domnul Dumnezeul tau cu toata inima ta, cu tot cugetul tau, si cu toata puterea ta.,, Atunci cand ii faci loc Lui Hristos in inima ti se schimba ordinea prioritatilor.

Personal anul 1989 m-a gasit la fundul cel mai de jos al vietii. Veneam in spate cu pacate fara de numar si cautam Solutia salvatoare. Ma simteam gol si realizam ca nimic din ceeace facusem pana atunci nu aducea pacea sufletului. Trebuia sa aleg intrea a trai in nimicnicie si a fi salvat. Credeti s-au nu la Dumnezeu m-a intors un banal imn religios crestin protestant. Este vorba de “Amazing Grace”. Atunci am inteles ca si eu eram in acelasi pacat, dar ca Dumnezeu asteapta sa ma intorc la El. Acest Imn de o profunzime si prospetime m-a ajutat sa aleg cea mai mare comoara. Si Dumnezeu m-a rasplatit din plin pe toate planurile.

“Maretul Har!

Maretul Har, ce m-a-ndreptat

Pe-al mîntuirii drum!

Pierdut am fost – şi-s azi aflat,

Fui orb – si vad acum.

Cu Harul teama am deprins

si grijile sa-mi las,

De Har dumnezeiesc cuprins

De la întîiul pas.

Mult chinuit si plans am fost

si-mpins de cel viclean.

Dar Haru-mi dete adapost

si el mi-a dat liman.

Facut-a Domnul legamînt

Sa-mi fie-n veci chezas.

E scutul meu al Sau cuvant,

Cu El voi fi partas.

Si cand de trup m-oi lepada

La pamantean sfarsit,

La dreapta Domnului voi sta

În trai preafericit.

Pamant si soare vor pieri,

Pustii vor fi si reci,

Dar Domnul ma va izbavi,

Cu el voi fi în veci.”

Pr Daniel Ivan

No responses yet
Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Powered by WP Hashcash